Reiki is een oude heelkunst die in de negentiende eeuw in Japan door dr. Mikao Usui opnieuw ontdekt is. De kosmos is vol van deze eindeloze en onuitputtelijke levensenergie. Eigenlijk zijn wij allen met deze universele levensenergie geboren, maar in de loop van ons leven vervuilt ons energiekanaal en slibt dicht.

Dit kan door opgelopen trauma's en het verdringen van emoties in ons leven. Door deze blokkades kan geen universele levensenergie meer stromen. Een tekort aan levensenergie veroorzaakt een grote gevoeligheid voor ziekte en vertraagt het herstel daarvan.

Reiki Healing is het doorgeven van geconcentreerde levensenergie via de handen van de gever. Het brengt lichaam en geest in evenwicht en werkt op alle gebieden: lichaam, geest, het gevoel en de ziel. De behoefte van de ontvanger regelt de hoeveelheid overgedragen energie. Reiki gaat door ieder materiaal heen, zoals kleding, gips, verband metalen, enz.

Door de overdracht van energie wordt de eigen geneeskracht van het lichaam aangesproken. Reiki is het hervinden van innerlijke balans. Reiki stroomt onbegrensd door en bevorderd de zelfgenezing, versterkt lichaam en geest, heft blokkades op, werkt ontgiftend, harmoniseert de chakra's en hersteld evenwicht.

Reiki is een Japans woord voor Universele levensenergie
Reiki handen